Serrallo- Migjorn. Platges del Delta

Juliol del 2018

Que millor que l'estiu per fer una visita a les meravelloses platges del nostre delta. Som uns privilegiats. Només cal matinar una mica per evitar la forta calor i gaudir d'unes pasejades relaxants vora del mar, per platges quasi verges. Tot i estar a l'estiu, sempre em sorprèn el fet de fer quilòmetres de platja sense trobar pràcticament a ningú, a primera hora del matí o cap al tard, i poder gaudir també de fantàstiques sortides i postes de sol. Gavines, corriols i xatracs són els companys de travessa. 

Gavina corsa

Ens movem pel Parc Natural del delta de l'Ebre, i per tant cal ser molt curosos i evitar entrar a la Punta de la Banya (accés restringit per ser Reserva Integral), la zona de Buda, la Marquesa o la punta del Fangar, en época de nidificació de les aus aqüàtiques. 

Es pot combinar amb dos cotxes, però jo us presento l'itinerari anant i tornant al mateix lloc.

El Serrallo

Restes de les riuades

Vèrtex de la Platjola

Durant el recorregut creuarem les Bombes de la Platjola i de l'Illa de Riu, que fan la funció de desguassar l'aigua dels desaigües dels arrossars cap al mar. També sorprèn trobar un vèrtex geodèsic en aquest espai: el de la Platjola. Us aconsello també, un cop a Migjorn, una de les antigues desembocadures del riu, pujar per la carretera un centenar de metres per arribar al mirador de Migjorn, que ens regala unes magnífiques vistes a vol d'ocell de la propera Alfacada i Buda. Als peus del mirador, la coetera de Migjorn. 

Vol de bec planers

Desaigüe bomba Illa de Riu

Estació Illa de Riu

Platja de Migjorn

Xiringuito de la platja de Migjorn

Gola de Migjorn

Mirador de Migjorn


La zona de platja entre la Gola de Migjorn i l'estació de bombeig de l'Illa de Riu, és una platja nudista, podeu decidir fer senderisme lleugers de roba...
També us aconsello, si no teniu els peus forts, que fessiu la ruta ben calçats. Tants quilòmetres sobre la sorra, si no hi esteu avesats, us poden deixar els peus ben escaldats! 

L'Alfacada

Coetera de Migjorn

Buda amb l'accés restringit

És temps de libel·lules al delta


Salut i platja!!


                      
Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Teixeda de Cosp. Cardó

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.