Puigpedrós. Pirineu. 100 cims

Una fàcil i ràpida ascensió ens portarà al cim del Puigpedrós, tercer cim més alt de la Cerdanya amb 2914 metres, ratllant els 3000. Situat al nord de la comarca, és fronterer amb França.

Accés i punt de partida: des de Puigcerdà prenem la carretera N-260 en direcció a la Seu d’Urgell,i només passar la població de Ger (8’2 Km), prenem una desviació a la dreta, GIV-4031, en direcció a Meranges (9’7 Km des de Ger). Seguim la carretera, passant per Girult, a partir d’aquí es transforma en una pista, que cal seguir (durant 7‘5 Km) fins a la cruïlla de pista, seguint cap a la dreta arribaríem a Guils, cal seguir a l’esquerra. Els mesos d’hivern no podem passar d’aquesta cruïlla ja que l’aparcament del refugi es cobert de neu, i per tant ens queden encara uns dos kilòmetres fins al refugi de Malniu. Si la cadena és oberta en principi podem arribar al refugi.


Desnivell: 1600 m, acumulats.

Horaris: 3 h. Pujar i baixar.

Dificultat: Fàcil

Bibliografia i cartografia: Puigcerdà, 1:50.000 Editorial Alpina

Descripció de l’itinerari: Estem al Refugi de Malniu, també anomenat de Tarteres, situat al mig d’un pla que porta aquest nom. Per l’esquerra del refugi emprenem el GR-11 en direcció oest. Al cap d’una estona, dalt d’una lloma trobem un pal indicador que ens assenyala que cal deixar el GR i emprendre pujada cap a la dreta. 


Seguim un corriol poc fressat i escassament marcat però que es va intuint, la poca vegetació i un bon tou de neu ens permet escollir la ziga-zaga més adient per anar guanyant alçada. A la dreta ens queda la punta del Roc de la Llosa. Seguim pujant amb fort desnivell fins assolir unes puntes de roca. Som al Pic de Molleres del Puigpedrós de 2738m.

Molleres de Puigpedrós

Des d’aquest punt i en direcció nord-oest tenim al davant l’ampli planell de Campcardós, i al final d’aquest s’eleva solitari el Puigpedrós. Fent honor al seu nom es tracta d’una muntanya de blocs de pedra. El fred és intens, el vent es cala fins al moll dels òssos, consulto el rellotge, 6 graus negatius i a més el vent. El tub per veure del camelback fa estona que és un tub de gel, d’aixó s’en diu falta de previsió o “presses”.

Un cop superada l’amplia esplanada, emprenem les rampes finals que en curta ziga-zaga, resseguint les traces d’esquis, ens situen al cim del Puigpedrós 2914m.

Cim del Puigpedrós


Canigó

El panorama és esplèndit, al sud tota la serra del Cadí , més a l’est el Puigmal i i la Tossa d’Alp, i cap al nord-est el magnífic Canigó. Mirant al sud-oest, en primer terme la Tossa Plana de Lles, un altre dels objectius “100 cimeros”.

Han passat unes dues hores des de la sortida del refugi, el dia és clar i el fred intens, el simple fet de llevar-te el guant per fer fotos suposa un dolor de dits increïble durant una bona estona, cal tornar, el fred apremia.

Cantimplora de la Pilar (UEC de Gràcia)

La baixada. Un cop tornem a ser al Planell de Campcardós, emprenem el coll que tenim a la dreta i comencem a baixar ràpidament, aprofitant les pales de neu cap al Coll de les Molleres que tenim als peus. Tornem a trobar el GR-11 que aquesta vegada prendrem cap a l’esquerra i en ràpida baixada ens torna a deixar al Pla de Tarteres i al refugi de Malniu.

Bona ascensió!

                       
Powered by Wikiloc





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Teixeda de Cosp. Cardó

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.