Cova d'en Panís

Us proposo una interessant sortida a la serra de Godall. Es tracta d'anar a la Cova d'en Panís, una gran bauma al mateix llit del barranc al que li dóna el nom: barranc de la cova d'en Panís.
Abans de continuar, vull agrair a l'Ernest, bon coneixedor de la serra de Godall, les seues indicacions per tal de trobar-la.


El barranc neix al coll entre el Tossal Redó i les antenes que hi ha al capdamunt de la serra de Godall. A les antenes s'hi pot accedir des de Godall per la carretera que puja cap a Cap d'Asens i que passa a tocar de la font.
Jo vaig optar per accedir des de la carretera que uneix Godall i Ulldecona, aproximadament al Km 6 hi ha un entrador estret on es pot deixar el cotxe, molt a prop d'un tancat revolt de la carretera.  Allí s'agafa una sendera que puja pel Racó del Forat i que porta al capdamunt del Tossal Redó. Cal donar-li la volta perquè el barranc el trobem en direcció Nord-oest, a la part oposada d'on hem pujat.

Es pot baixar  pel mateix llit del barranc, vigilant els diferents ressalts, fins a la cova, però també es pot anar a buscar una de les moltes dreceres que han arranjat el Mountainbikers de Godall i que també, venint de més al nord, ens portaran  fins a la cova.

Al ressalt superior de la cova en trovem una altra de més petita, i a sota mateix, cal donar una petita volta per trobar el baixador, ja tenim la d'en Panís.

És un aprofitament de la amplia bauma que conforma la cova. Es veu que van tancar bona part de la cova amb una pared de pedra en sec i van fer un entrador per convertir l'indret en un corral per al bestiar.

Val la pena visitar-la. La serra de Godall també amaga petits tresors que confirmen el treball dels nostres avantpassats.

La mirada de la muntanya
Cova al ressalt superior


Entrada a la corralissa

La cova des de dins

Pared de pedra en sec per donar més aixopluc a la bauma

Ja de tornada aprofito per visitar antigues casetes que hi ha disperses per la Serra.

Antiga pallissa. 
A sota es deixaven els animals, la calor que desprenien donava escalfor al pagès que dormia a la pallissa.

Maset a les Muntanyes

Restes d'una antiga caseta de camp

Salut i muntanya!!




Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Teixeda de Cosp. Cardó

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.