Geolodia 13


"Geolodia és una iniciativa de divulgació de la geologia d'àmbit nacional.
Consisteix en una excursió al camp guiada per equips de geòlegs. Es celebren tantes excursions com províncies espanyoles, de manera simultània per augmentar la seva visibilitat en els mitjans de comunicació. Les excursions del Geolodia són gratuïtes i obertes a tot tipus de públic, independentment dels coneixements previs de geologia.
Amb aquestes excursions, es pretèn que els assistents observin amb "ulls geològics" l'entorn en què viuen, que descobreixin el nostre patrimoni geològic i que coneguin una mica més sobre el que els geòlegs, com a científics i professionals, poden aportar a la societat i al nostre benestar.
Geolodia està coordinada des de la Societat Geològica d'Espanya (SGE), amb la col · laboració de l'Associació Espanyola per a l'Ensenyament de les Ciències de la Terra (AEPECT) i l'Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME). És la culminació d'una iniciativa que va començar a la província de Terol, en 2005".  Societat Geològica d'Espanya


La sortida a nivell provincial es va realitzar al Port ,  a la zona del Tossal d'Engrilló, de la mà de Álvaro Arasa, geòleg i professor a les Terres de l'Ebre, component del Grup de Recerca Científica de les Terres de l'Ebre. També és l'autor del llibre "Les Roques del Port" i "Estrelletes de Mig-Camí".

Va estar una sortida força profitosa, tot i que en termes generals, per a un profà com jo en la matèria, el nivell acadèmic va ser força elevat i per tant sovint em vaig perdre entre definicions i termes geològics.

Des de Prat de compte vam fer una pujada fins al Tossal d'Engrilló, fent diferents parades per tal de comprendre la dinàmica geològica de la zona.

Aquí us podeu descarregar el fulletó explicatiu de la sortida.

Recull de fotos de la diada

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.

Teixeda de Cosp. Cardó