Punta de l'Aigua i Tossal d'Engrilló. 100 cims.

30 de gener del 2014

Preciosa sortida al Port de Paüls, per assolir dos de les puntes més emblemàtiques d'questa zona: La Punta de l'Aigua de 1083m i el Tossal d'en Grilló de 1071m.



Horari: Unes 5 hores, 12,5 km.

Desnivell acumulat: 2100 m.

Dificultat: Moderada, donada la distància i en desnivell.

Itinerari:
Sortim de davant del cementiri de Paüls per la pista de la dreta que anirem seguint tota l'estona, deixant a la dreta diferents  ramals i l'indicador del GR 171 per on tornarem.  S'acaba la pista un cop passat el Bc i la Font del Llop. Ara cal seguir la sendera que en pujada continuada ens portarà remuntant el Bc de l'Escudelleta, entre bosquests i tarteres fins al Coll de la Gilaberta, el cami éstà molt fressat i no té pèrdua. 






Des del coll i en direcció sud agafem un corriol que ens porta cap a la Punta de L'Aigua de 1083m. Excel·lent mirador d'aquesta zona dels ports, especialment de Roques Benet, sota la constant vigilància dels voltors.


Montsagres de Paüls




Mola d'Atans

Tornem al coll, gran encreuament de camins, i aquesta vegada agafem el sender en direcció nord-oest cap al Coll d'Atans. Resseguim el sender fins a la font del Montsagre d'Horta, al mig del barranc i composada per diversos bassis. Seguim per guanyar el fil de l'aresta que ens queda direcció nord, i arribem a la pista que puja fins al refugi forestal del Tossal d'en Grilló. Al capdamunt tenim el Tossal, de 1071m amb grans panoràmiques de la Terra Alta.
Baixem pel mig del barranquet ressec que hi ha als peus del refugi per visitar el monumental Teix que aguanta solemne el pas del temps i les ventades. 




Font del Montsagre de Paüls

Sortim a la pista i baixem fins a la Bassa de la Refoia del Coll Roig. Deixem la pista, voregem la bassa i baixem pel senderol que ens porta fins a la font del Montsagre de Paüls. Al davant, imponent, la Punta dels Raus. Des de la font prenem el GR 171 que en bona i pendent baixada ens deixarà un altre cop a la pista del començament, després de passar pel Tormassal i el mas de les Glòries.

Salut i muntanya!!

                   
Powered by Wikiloc



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Teixeda de Cosp. Cardó

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.