Pla Alta de Mont-roig. 100 cims.


2 de gener del 2015

Sortida a la serra de Mont-roig, per assolir el seu cim: La Pala Alta, de 950 m. Espectacular mirador del Montsec i dels embassaments de Camarasa i de Sant Llorenç de Montgai. Un dels 100 cims de la FEEC.

Pala Alta de Mont-roig

Temps: 2h 30'
Dificultat: fàcil.
Recorregut: 7km aprox. Uns 600 m de desnivell acumulat

Aproximació: Prenem com a referència Balaguer, capital de la Noguera, i el petit poble de Gerb, 3Km al nord. Prenem la LV 9046 fins al poblet de Vilanova de la Sal. Uns 500m. passat el poble prenem una pista a la dreta, seguint els indicadors de l'ermita de Montalegre, i la seguim fins a la collada de Llorenç on deixarem el cotxe. 

Itinerari: Tenim la referència de l'ermita dalt d'un turó i seguim la pista fins a trobar-la. Ara cal agafar un sender que ressegueix la carena, a tocar dels cingles del Mont-roig, cap a llevant, primer per la Pala dels Pelats, i seguint fins al vèrtex geodèsic que marca el cim de la Pala Alta.  

Mare de Déu de Montalegre


Montsec d'Ares

Mont-roig

Carena Mont-roig

Ermita de la Mare de Déu de Montalegre 

Resseguim l'aresta fins al l'alçada del Coll de Porta, per gaudir del paisatge de cara a Camarasa i Sant Llorenç. Des d'aquí podríem davallar fins a la pista que passa pel Coll i tornar resseguint-la, però preferim desfer el camí fins a l'ermita, per gaudir d'una excel·lent panoràmica, a vista d'ocell de bona part de la Noguera, amb el teló de fons dels Montsecs. Un cop a l'ermita agafem un sender que surt a la dreta de la pista per davallar fins a la collada on hem deixat el cotxe. Una alternativa força interessant, si sou escaladors, és seguir la pista directament cap al Coll de Porta, per la base dels cingles, i punt de sortida de nombroses vies d'escalada, per a tots els nivells, que donen accés directe a l'aresta cimera.


Bona ascensió!


                        
Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Teixeda de Cosp. Cardó

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.