Cataperdís i Port de Rat.

Agost 2015.

Curta però intensa ruta per assolir el cim del Cataperdís, de 2806 m.d'alçada. Es troba a la parròquia d'Ordino, a Andorra.


Cal accedir fins a les pistes d'Arcalís, a l'estiu es pot arribar en vehicle fins al túnel abandonat que volia travessar el port de Rat i comunicar dues valls per tal de fer un gran domini d'esquí. Aquí deixarem el cotxe i resseguirem les pistes d'esquí fins a la base d'una gran tartera que ens menarà fins a la bretxa d´Arcalís, en fort i continuat pendent. La bretxa separa els pics d'Arcalís i Cataperdís, una bona opció és fer l'ascensió  als dos, ja que hi són a tocar. al sud de la bretxa podem gaudir d'una gran vista sobre els Estanys d'Angonella. Resseguim el fil de l'aresta cap a l'oest i pugem a la darrera piràmide rocosa per assolir el Cataperdís. Des de dalt les vistes són espectaculars: cap a ponent la Pica Roja, al sudoest s'alça el Coma Pedrosa, al nord, imponent, el Tristaina amb el llac als seus peus, més a llevant el Font Blanca i el Pic de la Serrera.

Desfem el camí fins a la bretxa i comencem a baixar. A mitja alçada deixem el ziga-zaga del camí i enfilem cap a l'esquerra, per entre un mar de blocs de roca, faldejant la cresta per anar a trobar el Port de Rat. Divisòria entre la vall d'Arcalís i la de Solcén a França. Des d'aquí i ja per sender HRP, retornem fins al túnel on hi és l'aparcament. El fet de faldejar la cresta en lloc de crestejar directament, ha estat degut a que he fet la ruta amb la família i he preferit evitar riscos i fer la sortida més fàcil. Amb experiència i molt de compte es pot desgrimpar crestejant directament del Cataperdís al Port de Rat directament.
Bona ascensió!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.

Teixeda de Cosp. Cardó