Cova de Santa Magdalena

Us proposo una visita a la cara est de la serra de Godall per visitar dos llocs emblemàtics: la cova de Santa Magdalena i l'ermita de la Pietat d'Ulldecona. 
Deixo la valoració de l'itinerari com a moderat, perquè la pujada pel barranquet fins a la cova és força empinada i el sender està bastant descompost. Des de dalt la carena el sender ja és molt trescat i còmode, i la resta discorre per camins rurals. 

La Cova de Santa Magdalena és una cova natural que a partir del segle XVI patí una gran transformació interna amb motiu de la construcció de l'ermita de la qual la cova formava part com a capella. 
La cova disposa d'una gran sala i diverses galeries. En una columna estalagmítica de l'entrada hi ha una figura gravada i interpretada com un motiu antropomorf. Aquest halteriforme (28 cm d'altura i 31 cm de llargada) està format per dos cercles units per un eix vertical. Dues línies gravades horitzontalment creuen aquest eix i cada extrem d'aquestes dues línies presenta cinc trets més. En aquesta cova es van trobar alguns fragments de ceràmica a mà amb el perfil carenat, pertanyents al bronze. 














Font: 
http://www.diputaciodetarragona.cat/marc/web/diputacio-de-tarragona/ulldecona/cova-de-santa-magdalena 

Marco com a referència el punt entre Ulldecona i l'ermita, conegut i indicat com l Bassa de les Ermites, lloc on podrem deixar el cotxe i emprendre aquesta interessant sortida. 

Espero que gaudiu de la serra. 

Salut i Muntanya!!


Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Teixeda de Cosp. Cardó

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.