La Punta del Curull. Serra de Llena. 100 cims.

Itinerari per visitar la Punta del Curull,  a Vilanova de Prades, Conca de Barberà. Al cor de la Serra de Llena, que a la vegada és el contrafort nord-oest de les Muntanyes de Prades. 
Tot i ser un cim de poca embergadura, el seu accés és ràpid i fàcil, i ens ofereix unes vistes excepcionals de la serra del Montsant i de la de Prades. És un altre de la llista dels 100 cims de la FEEC. 


Aproximació: Cal arribar fins a Vilanova de Prades, podem deixar el cotxe al Carrer Major. 

Distància: uns 2 km. 

Desnivell: uns 400 mts acumulats. 

Dificultat: Apte per a tots els públics. 
(El track està marcat des del cim fins al poble. Seguiu-lo a la inversa. No hi ha pèrdua... )

Itinerari: Sortim pel carrer major fins a la façana de l'esglèsia de Sant Salvador, al seu costat dret hi ha un carreró que remuntem fins al final, on es converteix en una sendera que seguim pocs metres fins arribar a un camp d'ametllers. 



A un encreuament amb una pista seguim recte per recuperar el sender PR que va directe a unes antenes de telecomunicacions que ens queden al front, sobre uns cingles. 

Cova de les Bigues


El gran bastió de la serra de Montsant


Si us agrada l'escalada aquí hi ha un bon assortiment de vies, per tot el cingle.Nosaltres seguim el PR que el voreja per la base en direcció est. 
Passem a tocar d'unes baumes i el sender remunta el cingle i ens deixa a una pista que va per damunt del pla de la carena, sempre en direcció est.Deixem la pista a l'esquerra i seguim el sender que va a parar a la mateixa Punta del Curull: Un pessebre treballat en ferro, un alt cartell indicador, una placa commemorativa amb un bonic text de Mossen Cinto, una gran senyera als quatre vents... un paissatge espectacular! 







La curta aproximación a aquest modest però bonic cim, val molt la pena. 
La tornada, desfent el mateix camí. 

Bona ascensió!!

                       
Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Teixeda de Cosp. Cardó

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.