Turó del Maltall de Magarola

18 de març de 2016

Curt passeig per assolir un dels cims de la serra de Collserola, el Turó de la Magarola, de 430 m.  situat entre el Barcelonès i el Vallès Occidental.
Sempre em sorprèn la sensació de passar una mena de canvi de dimensió, al canviar en un tres i no rés, del cor d'una de les grans ciutats de la Mediterrània, a la tranquil·litat de la serralada litoral, en tan sols 10 minuts en cotxe. De l'enrenou del trànsit i dels carrers plens de gent, a la pau dels senders i el refilar dels ocells... 



Accés: A la ronda de dalt de Barcelona, a la zona de Sarrià- St. Gervasi, trobem la carretera de Sant Cugat (també coneguda com l'Arrabassada) i a uns 5 km aproximadament girem a la dreta entre uns edifics.  Estem al Coll de l'Erola, també conegut com Vista Rica, a la part de darrera dels edificis hi ha una zona per deixar els cotxes. 

Itinerari: la passejada que us proposo és força curta, però es pot complementar visitant l'ermita de Sant Medir (us recomano seguir aquest track ), però suficient per accedir a la Magarola i gaudir de les impressionants vistes de Barcelona). 
Sortim per la pista que arrenca a l'altre costat de l'aparcament, direcció al Turó de Santa María / Turó de Sant Cebrià / Pas del Rei. És una pista estreta on s'ha de vigilar perquè està força transitada per ciclistes de muntanya. Passat el primer turó, de Santa Maria, seguim fins a un encreuament amb una pista més ampla que puja per la dreta i que seguirem cap a l'esquerra. En pocs metres arribem a una cadena i a un altre encreuament de pistes. Deixarem les principals i comencem a pujar cap a la dreta. El camí al principi ample es va estretint per acavar convertint-se en un sender que ens porta al nostre objectiu: el turó de la Magarola.  Des d'aquest punt tots els anys a la tardor es fa un seguiment de la migració dels rapinyaires a Collserola. 



No vam tenir gaire sort perquè el dia estava una mica tapat i amb no gaire visibilitat, però les vistes de Barcelona als peus, en dia clar han de ser espectaculars, i cap al costat de ponent, Montserrat i els Vallès. 

Seguim el sender, ara de baixada, pel mig d'una densa vegetació fins a un collet, el Pas del Rei, aquí girem cap a l'esquerra per un sender força ombriu fins arribar a una pista que prendrem cap a l'esquerra (seguint recte des d'aquest punt podríem anar a visitar l'ermita de Sant Medir). A partir d'ara ja estem a una pista que en menys d'un kilòmetre ens deixa a l'encreuament on hem trencat cap al cim. 

Fem la tornada tranquilament passejant per pista, al proper encreuament també cap a l'esquerra, sempre en direcció sud fins a l'aparcament. 

Salut i muntanya!


Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.

Teixeda de Cosp. Cardó