Tossal de la Baltasana. Serra de Prades.

 26 de juliol de 2010.

Un altre dels imprescindibles, al mig de la Serra de Prades i ben prop del poble trobem el Tossal de la Baltasana de 1200m. d'alçada. A més de ser un dels essencials del 100 cims de la FEEC, és també sostre comarcal per partida doble, del Baix Camp i la Conca de Barberà. Plantejo una sortida que vaig fer l'estiu del 2010, un puja-baixa ràpid per complementar altres cims que vaig fer la mateixa jornada.


Aproximació: l'itinerari surt del mateix poble de Prades. Es pot aparcar bé a la zona esportiva, a tocar del camp de fútbol i les piscines.

Desnivell: Uns 300m. acumulats

Dificultat: fàcil

Durada: Unes 2h. 6,7 km. 

Itinerari: Cal seguir la traça del GR 171 que des del poble puja entre un bonic bosc de roures i castanyers pels Colomers i els Tillans, pel collet de la Foguina i fins a l'alçada del Coll del Bosc, on el sender trenca a la dreta i remunta la pala final del Tossal de la Baltasana.

Precioses panoràmiques des del cim de totes les muntanyes de Prades cobertes per un espès bosc. També s'albira la propera Serra de la Llena amb la seva característica feixa de cingleres. Al vértex geodèsic trobem la placa de sostre comarcal i a tocar una preciosa taula d'orientació tallada en un gran bloc de pedra.



GR 171



Tossal




Serra de Llena

Prades


Muntanyes de Prades



Indicadors Coll del Bosc 

Bassa de la Font de la Salut

De baixada prenc el mateix camí, però passat el Coll de la Foguina, per una pista a l'esquerra baixo fins a la bassa de la Font de la Salut i després per la dreta, Camí dels Colomers, retorno a Prades.

Salut i muntanya!!



                          
Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Teixeda de Cosp. Cardó

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.