Avenc de la Mola de la Torre. Serra de Godall.

 17 d'agost de 2021

Fa uns mesos vaig publicar a Senderes, una ruta per recòrrer diferents coves de la Serra de Godall, al seu sector més meridional: Coves de la Serra de Godall -sud-. En aquella entrada vaig deixar el track amb la localització de les 5 coves que es poden trobar fent el recorregut: Cova Panís, Cova de Sta. Magdalena, Cova Bonica, l'Avenc de la Mola de la Torre i la Cova de les Bruixes. De totes elles en vaig deixar descripció i reportatge fotogràfic, però com ja vaig indicar, tot i visitar-les, vaig passar de llarg de Cova Bonica i de l'avenc, en tractar-se de coves que requereixen material espeleològic per poder accedir-hi. 

Dos mesos després i amb la complicitat de l'amic Xavier Gràcia, expert espeleòleg del grup Dinàmics, que va accedir a acompanyar-me i equipar els accesos de les cavitats, vam poder  baixar a gaudir d'aquestes petites meravelles que amaga la Serra de Godall, només accessibles, insisteixo, amb l'equip d'espeleo i els coneixements i experiència que requereix el seu maneig. 

Poca cosa més a explicar... les imatges parlen per si soles. 

Us deixo el petit reportatge fotogràfic de la visita a l'Avenc de la Mola de la Torre. Una potent boca de 6m x 4,5 m s'obre entre bancal perduts, just on comença el pendent que remunta fins al coll de la Mola de la Torre. Un pou d'uns 8m. ens deixa a una base molt inclinada, on una gran figuera malda per trobar el sol de la superficie, i que s'interna fins al -17m. entre un immens caos de blocs i roques. 

En una propera entrada, visitarem la Cova Bonica de la Serra de Godall.



























Gràcies Xavier!!
Salut i muntanya!!!

Localització




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Les 14 ermites de Cardó.

Les Mirandes. Sostre Comarcal del Montsià. Els Ports.

Teixeda de Cosp. Cardó